Over ons » Massages

ONTSPANNINGSMASSAGE

 

Ontspanningsmassage zorgt ervoor dat het lichaam zich ontspant en je geest tot rust komt.

 

De massagebehandeling bestaat uit zachte, lange en vloeiende, ritmische bewegingen met de handen.

Afhankelijk van de duur van de behandeling kan gekozen worden voor behandeling van de achterkant, het gehele lichaam eventueel aangevuld met een behandeling voor vermoeide benen of aangevuld met een hoofd massage.


Herstelt energie en vitaliteit van lichaam en geest. Geeft een diepe ontspanning, vermindert stress, vermoeidheid en slapeloosheid. Stimuleert de bloedsomloop en doorbloeding van organen.

HOT STONE MASSAGE

 

Hot stone massage wordt gegeven met basalt stenen, dit zijn vulkanische stenen. De stenen zijn rond of ovaal vorming en verschillen van grootte. De temperatuur ligt tussen de 45 en 47 graden. De hitte en de druk van de stenen dringen diep door in de spieren. Dit geeft een aangename warmte en ontspanning.

 

De hot stone massage verlicht spanning en geeft je nadien veel energie.  De massage bestaat vooral  uit lange rustige en cirkelvormige stijgingen. Het doel van de hot stone massage is het lichaam vrijmaken van stress, spanning en angst.

Een hot stone voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans.

LOMI LOMI MASSAGE

 

Het is een ontspannings-massage die tevens dient als bindweefselmassage en leidt tot huidverbetering.

In de meeste gevallen wordt Sabai olie gebruikt. In Sabai olie zitten etherische extracten van lotusbloem en jasmijn, die een rustgevende werking hebben, waardoor de huid ontspant.

Deze massage heeft een diepe inwerking, geeft nieuwe levenskracht en heeft een stimulerend effect op de spieren, bloedcirculatie, organen, het zenuwstelsel en de zintuigen.

Na de Lomi Lomi massage voel je je als herboren.


HONING MASSAGE

 

Een diep verzorgende werking en zachte massage speciaal geschikt voor droge en gestreste, niet elastische en cellulite huid.

 

Een diep verzorgende werking en zachte massage speciaal geschikt voor droge en gestreste, niet elastische en cellulite huid. 

Een aanrader na de zwangerschap zodat de huid weer strak en elastisch wordt. Maar natuurlijk vooral bedoeld als totale ontspanning.

 

ZORG MASSAGE

 

Ook geschikt voor kinderen vanaf 10jr.

Een zorgmassage houdt zich bezig met de behandeling van spieren. Het gaat hierbij meestal om de spieren die voor een bepaalde sport het meest worden belast. 

Dit kan ook gaan om bewegingen en handelingen in het dagelijks leven. Positieve effecten: een verbeterde doorbloeding, verbeterde stofwisseling, verbeterde toe- en afvoer van verschillende weefselvloeistoffen.

 

De behandeling heeft ook een positieve invloed op het welbevinden (krachtgevoel, vermoeidheid, slaapbevordering, stemming en psyche).

ALOË VERA MASSAGE

 

Een heerlijke ontspanningsmassage van de rug,  schouder, nek, armen, handen, benen en voeten. 

 

Ideaal tegen vermoeidheid, overbelaste en gespannen spieren. Ideaal ter voorkoming van sportblessures middels opwarming van de spieren voor een betere doorbloeding en dus ontspanning.

Na de massage krijg je een voedende rug pakking met Aloë Vera gel. Aloë Vera olie en gel werkt antibacterieel en hydraterend voor je huid. De pakking wordt eraf gehaald door middel van warme kompressen. 

Een echte beleving wordt waarbij je zintuigen worden geprikkeld met Aloë Vera olie.


AYURVEDISCHE MASSAGE

 

Ayurvedische massage is over het algemeen en zachte therapeutische massage, waarbij gebruik wordt gemaakt van speciale warme oliën.

 

De Ayurveda stelt dat alle energie - in de geest, in het lichaam, in de wereld om ons heen - drie karakteristieken heeft, die dosha's worden genoemd. De drie karakteristieken heten samen de tri dosha. 

De behandeling bestaat uit warme oliën die speciaal is afgestemd op jouw geestlichaamenergie gericht op de tri dosha karakteristieken namelijk Vata, Pitta en Kapha.

Is ook nog een holistische en energetische massage geschikt voor jong en oud.

INDIASE HOOFDMASSAGE

 

Een heerlijke ontspannende massage waar het hoofd de nek en de schouders gemasseerd worden.

 

Het wordt liggend op de massagebank uitgevoerd en de bewegingen zullen rust bevatten om zo tot volledige ontspanning te komen.

 

Met de hoofdmassage wordt de opgeslagen spanning weggemasseerd. Traditioneel worden er bij de hoofdmassage Ayurvedische oliën gebruikt, maar dit is niet verplicht.

Vermindering van stress & vermoeidheid. Verlichting van stijve nek, schouders en spanningshoofdpijn. Tevens bevordering van een goede nachtrust.

STOELMASSAGE

 

De stoelmassage is een eenvoudige en erg toegankelijke vorm van drukpuntmassage. Ter stimulering van de bloedsomloop en van de spieren en ter preventie van werkstress en RSI. Tijdens de massage worden diverse drukpunten behandeld.

Een stoelmassage duurt ongeveer 20 minuten kan over de kleding heen gegeven worden. Gegeven op een speciale massagestoel speciaal voor stoelmassages.

Je ervaart onmiddellijk de positieve effecten. Je voelt je meteen weer fit en helder van geest.


BAMBOE MASSAGE

 

De spieren worden dieper gemasseerd met bamboestokken dan met de handen.

Deze Bamboe massage is een behandeling met oeroude Chinese uitgangspunten en levensopvattingen, die gebaseerd zijn op de leer van de vijf energetische elementen: hout, vuur, aarde, water en metaal.

Deze behandeling is door het gebruik van bamboestokken een stevige, toch ontspannen massage die doorwerkt op het gehele lichaam. Door te masseren met bamboestokken kan de masseur dieper behandelen, waardoor de spierknopen verdwijnen en jouw lichaam ontspant. Daarnaast geven deze stokken een kiezelzuur af, dat zorgt voor een ontgiftend effect.

REIKI

 

Reiki is een natuurlijke en eenvoudige geneeswijze, die ons in staat stelt meer levenskracht – meer universele levensenergie op te nemen. Het vitaliseert onze levenskracht en brengt de energieën in ons lichaam weer in balans.

Bij een persoonlijke en directe behandeling wordt de cliënt in aangeklede toestand op een behandeltafel behandeld. Makkelijke en niet knellende kleding is wel gewenst ter bevordering van de ontspanning.


De Reiki-behandelaar stuurt met behulp van symbolen de universele energie (Reiki) naar de cliënt.
Hierbij is de intentie van de Reiki behandelaar het belangrijkst.
De symbolen zijn een sleutel waarmee het makkelijker is om toegang tot de Reiki energie te krijgen.

INTUITIEVEN MASSAGE

 

Deze massage is een vorm van integratieve massage. Integratieve massage is een ontspanningsmassage die goed te vergelijken is met de zorg die een moeder aan haar kind geeft.

 

Ze wrijft over de zere plek (intuïtief), wiegt het kind (dynamisch) en legt haar hand op de zere plek (polariteit).

Integratieve massage combineert de massagetechnieken tot een vloeiend geheel, waarmee op een holistische wijze een ontspanningsmassage gegeven wordt, afgestemd op jouw behoefte van dat moment.

De massage vind plaats op de pijnlijke gedeeltes van je lichaam.

Nova Massage Zoetermeer Je kan bij mij terecht voor verschillende massages waaronder; Lomi Lomi, hot stone, Ayurvedische massage, zorg massage, bamboe massage, stoelmassage, hoofd massage, diverse body wrap en Treatments behandelingen. Ook kan je terecht (eventueel in combinatie) voor Reiki.